De kracht van kleur - Vijf voordelen van een kleurrijke speelplaats

Door kleur toe te voegen vorm je de speelplaats om tot een leuke en levendige locatie waar kinderen worden aangemoedigd om te ravotten, te sjotten en vriendjes te spotten.
Tijd om die bonte bende bengels los te laten. Tijd om de vijf voordelen van een kleurrijke speelplaats in de verf te zetten. 


Al spelend leren
Een wereldkaart, een optel-octopus of een alfabetdraak? Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het op de speelplaats vinden. Er bestaan tal van mogelijkheden om leren leuk te maken. Van grondspelletjes tot educatieve markeringen in alle maten en vormen, en vooral, in alle kleuren. 

Stimuleren van sport en beweging
Kleurrijke belijning en markeringen rondom sport- en speelvelden moedigen kinderen op een uitnodigende manier aan om actief deel te nemen aan sport of spelletjes. 

Veiligheid en zichtbaarheid
Heldere en levendige kleuren verhogen de zichtbaarheid op de speelplaats en zorgen dat speelzones, paden en obstakels duidelijk gemarkeerd zijn. Dit voorkomt ongelukken en draagt bij aan de veiligheid van de kinderen.  

Stimulatie van creativiteit
Kleuren spreken tot de verbeelding. Een kleurrijke speelplaats moedigt kinderen aan om te verkennen, te spelen en nieuwe avonturen te creëren.

Positiviteit
Het staat vast, heldere kleuren zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer, ook op de speelplaats. Meer kleur zorgt ervoor dat de kinderen zich gelukkiger en meer betrokken voelen. 

Klaar om jouw speelplaats van kleur te voorzien? 

Binnenbelijning

Verhoog de efficiëntie, de workflow én de veiligheid op de werkvloer met de kwalitatieve binnenbelijning van MCW.

Lees meer

Belijning voor outdoor

Zet in op veiligheid met duidelijke symbolen, professionele markeringen en slijtvaste belijning.

Lees meer

Signalisatie en markering

Een optimale indeling van je parking en een vlotte flow rond jouw gebouw? Reken op MCW Industriële Markeringen.

Lees meer

Playground markering

Met de Decomark markeringen tover je die grijze speelplaats om tot een kleurrijke omgeving met plaats voor sport en spel.

Lees meer